Curry vodio Ratnike do pobjede protiv Phoenixa
Foto: EPA

Warriorsima 13. pobjeda u nizu

Curry vodio Ratnike do pobjede protiv Phoenixa

D. Rakanović

Košarkaši Golden State Warriorsa savladali su Phoenix u gostima sa 120:111, i time produžili seriju pobjeda na 13 utakmica bez poraza.

Već nakon prve četvrtine, Ratnici su imali 23 poena prednosti (41:18), ali se Phoenix odličnom igrom u drugom periodu vraća na samo šest poena zaostatka (58:52). Warriorsi i definitivno prelamaju utakmicu u trećem periodu kada stvaraju 13 poena razlike. Phoenix je prijetio i u posljednjem periodu, ali kada god bi smanjili razliku na manju od pet poena razlike, Warriorsi bi trojkama povećavali prednost. 

Stephen Curry predvodio je Warriorse sa 42 poena, od toga je postigao osam trojki, a uz to je imao i 11 asistencija i pet skokova. Pratio ga je Klay Thompson sa 22 poena i sedam skokova. 

U sastavu Phoenixa istakao se Devin Booker sa 21 poenom. Ryler Ulis je dodao 20, a Jared Dudley 19 poena. Alan Williams je upisao double-double učinak sa 16 poena i 17 skokova. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi