Curry za novu pobjedu Warriorsa, luda utakmica u Minnesoti

NBA liga

Curry za novu pobjedu Warriorsa, luda utakmica u Minnesoti

E. Škorić

U noći s ponedjeljka na utorak odigrano je nekoliko mečeva u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu.

Košarkaši Detroit Pistonsa iznenadili su Cavalierse u Clevelandu, pa su slavili sa 96:88, a do pobjede ih je vodio Reggie Jackson s 23 poena, dok je Caldwell-Pope ubacio 19 poena. 

Kyrie Irving je u sastavu domaćih bio sjajan s 30 poena, Kevin Love je ubacio 24, no svejedno je bio neizbježan 15. poraz Cavsa.

Miami Heat je nakon produžetaka, sa 101:93, savladao Indianu Pacers. Regularni dio završen je rezultatom 88:88. Paul George je bio najefikasniji na meču. Sjajni šuter Indiane je ubacio 31 poen uz 11 skokova. 

Goran Dragić je bio najbolji u sastavu Miamija, ubacivši s 24 poena.

Raspucani košarkaši Toronto Raptorsa ubacili su 122 poena Knciksima u New Yorku, u meču koji je završen rezultatom 122:95. DeRozan i Lowry su, jasno, vodili svoj tim do pobjede sa po 22 ubačena poena, dok je Lowry imao triple-double učinak, jer je dodao 11 skokova i 11 asistencija. Carmelo Anthony je u timu Knicksa ubacio 23 poena uz 11 skokova.

Stephen Curry je bio nezaustavljiv u Atlanti. Ubacio je 36 poena Hawksima u 102:92 pobjedi Golden State Warrriorsa. Pomagao mu je Klay Thompson sa 27 poena. Al Horford je kod Hawksa bio bolji od ostalih sa 23 ubačena poena.

Jedna luda utakmica odigrana je u Minnesoti, gdje je domaći tim Timberwolvesa sa 124:122 savladao Boston Celticse. Domaći su vodili čitavu utakmicu, imali i po 14 poena prednosti, a umalo da sve to prokockaju u finišu.

Karl-Anthony Towns je ubacio 28 poena u sastavu Timberwolvesa uz 13 skokova, dok ej Crowder ubacio 27, Bradley 22 poena na drugoj strani.

I još dodajmo da su Milwaukee Bucksi sa 108:101 porazili Los Angeles Lakers uz 27 poena Grka Antetokounmpa. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi