Curry želi doći do titule i posvetiti je preminulom dječaku
Foto: EPA

Mali Brody izgubio bitku sa leukemijom u osmoj godini

Curry želi doći do titule i posvetiti je preminulom dječaku

Stephen Curry će sa svojim Golden State Warriorsima pokušati doći do svoje druge titule NBA prvaka, a svoj nastup u play-offu i mogući naslov želi posvetiti mladom navijaču koji je preminuo proteklog vikenda.

Brody Stevens dječak kojeg je Curry upoznao dok je boravio u Indianapolisu u novembru prošle godine, bolovao je od leukemije. Hrabrom dječaku bilo je samo osam godina kada je preminuo uslijed komplikacija prouzrokovanih virusnom infekcijom.

Curry je odlučio put ka naslovu NBA prvaka posvetiti malom Brodyju.

"Drago mi je što sam imao priliku upoznati ga, provesti nešto vremena sa njim, i nadam se donijeti barem malo radosti njemu i njegovoj porodici u posljednjih nekoliko mjeseci", rekao je Curry za američke medije.

"Pronaći ćemo način da naš nastup u play-offu posvetimo Brodyju i njegovoj porodici. Znamo koliko su Warriorsi njemu značili."

Golden State Warriorsi i Curry su bili u stalnom kontaktu sa Brodyjem tokom godine, često su komunicirali putem FaceTimea, dok je klub ovog aprila organizovao i prevoz za svog velikog navijača kako bi mogao uživo gledati svoje idole u akciji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti