"Dali smo sve od sebe, ali su oni zasluženo pobijedili"

Trener Zvezde nakon poraza

"Dali smo sve od sebe, ali su oni zasluženo pobijedili"

Crvena zvezda je sinoć propustila veliku priliku pred domaćom publikom.

Crveno-bijeli su u neizvjesnoj završnici poraženi od Darussafake (73:70) u prvom kolu Eurolige, iako su u jednom momentu imali i 16 poena viška (46:30).

"S obzirom na to da nam je prvi meč i da je ekstremno kvalitetan meč, treba vremena da prođe kako bismo analizirali. Ovo je prva utakmica koja je igrana u egalu, biće ih mnogo, nekada ćemo dobijati, nekada gubiti, a večeras je to bilo ovako. Bez obzira koliko su oni igrali dobro u napadu i odbrani, mi smo mogli da dođemo do pobjede", rekao je trener Zvezde Dejan Radonjić.

"U posljednjoj četvrtini su snizili petorku, sa četvorkom na centru. Ubrzali su igru i uspijevali da stignu prednost. Mi nismo uspjeli da ispratimo jer smo pravili greške u oba pravca. Uprkos tome, došli smo do toga da jednim bacanjem ili napadom napravimo iznenađenje protiv favorita, ne samo protiv nas, nego u čitavom takmičenju. Nažalost nismo uspjeli, dali smo sve od sebe, ali su oni zasluženo pobijedili", dodao je Radonjić.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Zvezdin protivnik u 2. kolu Eurolige je ekipa Galatasaraya. Taj meč na programu je narednog petka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi