Dallas potpisao Japanca Togashija

Nakon nastupa u Ljetnoj ligi

Dallas potpisao Japanca Togashija

Japanac Yuki Togashi će od naredne sezone nositi dres Dallas Mavericksa. Omaleni play je nastupao u Ljetnoj ligi, sa prosjekom od 5.3 poena po susretu.

Prije dolaska u Dallas, Yuki je igrao u Japanu za ekipu Akite Northern Happinets gdje je imao prosjek od 16.3 poena, 7.6 asista i 2.9 skokova po utakmici. Bio je izabran u najbolju petorku lige, te je proglašen MVP-ijem japanskog All Star Gamea.Sa reprezentacijom Japana je uzeo broncu na Azijskim igrama ove godine. I ranije je Dallas imao određenih iskustava sa japanskim košarkašima, Yuta Tabuse je igrao Ljetnu ligu 2009. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.