Damian Lillard i Giannis Antetokounmpo najbolji u martu

Nagrade u NBA ligi

Damian Lillard i Giannis Antetokounmpo najbolji u martu

E. Škorić

Ako je neko zaslužio nagradu za najboljeg košarkaša prošlog mjeseca onda je to Damian Lillard.

Zbog sjajnih partija u martu, Lillard je najbolji igrač mjeseca Zapadne konferencije, dok je na Istoku nagradu odnio košarkaš Milwaukee Bucksa Giannis Antetokounmpo.

Lillardov Portland je na omjeru 13-3 u martu i upravo ta sjajna serija Trail Blazerse je dovela korak od play-offa. Lillard je s 29,1 poen po meču treći strijelac lige u martu, a prosječno ima i 6 asistencija, 4.4 skoka i 1.44 ukradene lopte u spomenutom mjesecu. 

Dvadesetšestogodišnji playmaker na 48,3 posto je šuta iz igre, ima 41,7 posto ubačenih trojki i čak 87,7 posto uspješnost s linije slobodnih bacanja. U osam utakmica je ubacivao najmanje 30 poena, dok je protiv Miamiaj stigao do rekordnih 49 poena. On i Jusuf Nurkić bili su ključni u timu Portlanda, koji je nažalost ostao bez našeg košarkaša do kraja sezone.

Što se Antentokounmpa tiče, on je pomogoa Bucksima da u martu upišu 14 pobjeda u 18 mečeva. U prosjeku je na 22.4 poena, 8.4 skokova, 4.8 asistencija i 1.78 blokada u proteklom mjesecu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi