Damir Mulaomerović napušta Cibonu

Nekadašnji selektor BiH nakon godinu i po napušta Zagreb

Damir Mulaomerović napušta Cibonu

D. Rakanović

Nekadašnji selektor seniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine Damir Mulaomerović napušta klupu Cibone. 

Čelnici kluba ponudili su Mulaomeroviću da bude pomoćnik novom treneru, što je Mulaomerović odbio.

“To je podcjenjujuća i ponižavajuća ponuda koju sam odbio. Žao mi je što je tako završilo i htio bih zahvaliti Zagrepčanima koji su prepoznali moj rad i rad mojih igrača. Cibona se okrenula nekom drugom putu na kojem nema mjesta za mene. Neću ulaziti u razloge, ali želim joj sve najbolje u budućnosti”, rekao je Mulaomerović za portal 100 posto.

Tako će Mulaomerović napustiti Cibonu nakon godinu i po dana,  a kako sam kaže ponosan je na učinjeno. 

“Žao mi je što nismo bili prvaci, ali najveća je dobit to što se stvorila pozitivna atmosfera", rekao je Mulaomerović.

Nekadašnji selektor reprezentacije BiH ide u Sjedinjene Američke Države gdje će biti dio trenerskog štaba Brooklyn Netsa tokom Ljetne lige. 

“Zvali su me i prošle godine, ali nisam mogao zbog obaveza u reprezentaciji BiH. To mi je novi izazov, prilika da nešto vidim iz prve ruke i naučim, osjetim neku novu priču, a i da oni vide neka nova razmišljanja”, rekao je Mulaomerović. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi