Trener Bosne nakon poraza

Damjanović: Nisam zadovoljan zalaganjem pojedinih igrača

S. Bošković

Košarkaši Bosne Royal večeras su poraženi od Ludwigsburga u prvoj utakmici kvalifikacija za FIBA Ligu prvaka rezultatom 85:59.

Bosna Royal je veoma dobro odigrala prvu dionicu, no u nastavku su košarkaši iz Njemačke pokazali da su za klasu bolji tim i upisali su uvjerljivu pobjedu.

Ovakvim rezultatom bio je razočaran trener domaćeg tima Aleksandar Damjanović koji je poručio da su neki igrači zakazali. 

"Sigurno je da smo mogli bolje igrati. Ludwigsburg je kvalitetna ekipa sa iskusnim trenerom koji je dugi niz godina na čelu te ekipe. Ja nisam zadovoljan zalaganjem pojedinih igrača ekipa. Nismo ispoštovali dogovore iz svlačionice i sa sastanaka, ali to ne umanjuje pobjedu protivnika. M ćemo otići gore da odigramo što bolje i probamo ispraviti greške koje smo danas napravili", rekao je Damjanović, pa dodao: 

"Oni su imali neke promjene kojima se nismo dobro adaptirati. Iskoristili su svaku našu grešku i napravili prednost koja se kasnije nije mogla stići. Imali smo neiskusnih i mladih igrača koji nemaju iskustva na ovom nivou. No, opet te stvari se ne bi trebale dešavati. Za očekivati je da ponekad mladi igrači nemaju dovoljno koncentracije, no bilo je previše grešaka na kojima ćemo morati raditi. Nismo zaustavili njihov ofanzivni skok koji je njihovo najjače oružje i to nismo uspjeli zaustaviti", zaključio je Damjanović. 

Uzvratni susret između Ludwigsburga i Bosne Royal igra se za dva dana. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi