D'Angelo Russell vodio Lakerse do pobjede nad Minnesotom
Foto: EPA

Wiggins i Towns zajedno postigli 81 poen

D'Angelo Russell vodio Lakerse do pobjede nad Minnesotom

Los Angeles Lakersi su u Staples Centru ugostili Minnesota Timberwolvese i u odličnoj utakmici slavili poenom razlike 110:109.

Lakersi su dobro ušli u utakmicu te polovinom prve četvrtine došli do prednosti koju su držali sve do početka drugog poluvremena. Prednost ekipe iz Los Angelesa je polovinom drugog perioda iznosila i 16 poena, ali početkom treće četvrtine Minnesota ubacuje u brzinu više i na krilima sjajnih Towns i Wigginsa stiže do preokreta.

Vodstvo Minnesote, usitinu nije trajalo dugo, a od druge polovine treće četvrtine pa do kraja utakmice ekipe su se smjenjivala u vodstvu.

U posljednju minutu Minnesota je ušla sa prednošću 107:103, da bi se u samu završnicu ušlo pri rezultatu 109:107 za Timberwolvse. Ali nakon šuta Mette World Peaca, Randle dolazi do ofanzivnog skoka, lopta nekako dolazi do D'Angela Russella koji pogađa trojku za pobjedu.

Kod Lakersa je najefikasniji bio Tyler Ennis sa 20 poena. Slijedili su ga Clarkson sa 17 i Russell sa 16 poena.

U ekipi Minnesote odlične partije su pružili Andrew Wiggins i Karl-Anthony Towns koji su postigli većinu poena svoje ekipe.

Wiggins je postigao 41 poen, a Towns 40 poena uz 21 skok i četiri asistencije. Ipak, ni ovakva izdanja najvećih zvijezda Timberwolvesa nisu bila dovoljna za pobjedu protiv raspoloženih Lakersa.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi