D'Antoni: Ovaj poraz nas neće poremetiti

Trener Houstona

D'Antoni: Ovaj poraz nas neće poremetiti

Ekipa Houstona doživjela je poraz u petoj utakmici polufinalne serije Zapada protiv San Antonija, a trener Rocketsa Mike D'Antoni i dalje čvrsto vjeruje da njegov tim može doći do finala konferencije.

Rocketsi su bili nadomak drugog brejka u seriji, ali su u finišu napravili niz grešaka i dozvolili domaćinu da slavi nakon produžetka (110:107).

"Mislim da smo na kraju bili umorni i da nismo mogli da igramo u istom ritmu i vršimo pritisak. Imali smo svoje prilike negdje oko tri minuta do kraja meča da pogodimo nekoliko trojki i da sve riješimo, ali to se nije dogodilo. Igrali smo onoliko dobro koliko smo mogli, imali smo svoje prilike da pobijedimo, ali tako je kako je. Moramo sada da pronađemo energiju za naredni meč u Houstonu i da pokušamo ponovo", rekao je D'Antoni.

On je potom pohvalio sjajnu igru Manua Ginobilija.

"Znao sam da u nekom trenutku i Manu mora u play-offu da odigra jednu ili dvije dobre utakmice. Zbog toga je on šampion, cijelog života je bio zaista sjajan, gdje god da je igrao i u Evropi i ovdje", dodao je trener Rocketsa.

Spursi vode u seriji sa 3:2, a šesta utakmica igra se u noći između četvrtka i petka u Toyota Centru. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi