D'Antoni preuzeo Rocketse

Houston dobio novog trenera

D'Antoni preuzeo Rocketse

Mike D'Antoni novi je trener Houstona. 65-godišnji stručnjak je sa Rocketsima dogovorio četvorogodišnju saradnju, pišu američki mediji.

D'Antoni je prošlu sezonu proveo na klupi Philadelphije kao savjetnik trenera Bretta Browna. Trenersku karijeru započeo je u Italiji, gdje je trenirao ekipe Milana i Benettona, da bi se 1997. godine preselio u NBA ligu. 

Kao prvi trener predvodio je Denver, Phoenix, New York i Lakerse.

Dolazak amerikanca italijanskog porijekla na klupu Houstona najvjerovatnije će značiti i odlazak Dwighta Howarda. Naime, snažnom centru istekao je ugovor sa Rocketsima, a treba napomenuti da je u nekoliko navrata dolazio u sukob sa D'Antonijem dok su sarađivali u Lakersima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti