Dario Šarić najbolji mladi košarkaš na svijetu

Dario Šarić najbolji mladi košarkaš na svijetu

Reprezentativac Hrvatske i član Cibone Dario Šarić proglašen je od strane FIBA-e za najboljeg mladog košarkaša na svijetu u 2013. godini. 

"Imao sam zadovoljstvo da gledam tog mladića na Eurobasketu. Ne sumnjam da će mnogo toga postići u karijeri", rekao je predsjednik FIBA Europe Siril Kumans. 

Iza Šarića su ostali Turčin Kenan Sipahi, Grk Ioannis Antetokunpo, Španac Alejandro Abrines i Srbin Vasilije Micić. 

Šarić je dobio čak tri puta manje glasova u izboru navijača od Kenana Sipahija, ali su košarkaški stručnjaci iz cijelog svijeta Šariću dali 503 boda, a Sipahiju 350 glasova manje, što je na kraju i presudilo u izboru. 

Šarić je prošle godine bio drugi iza Litvanca Jonasa Valanciunasa, a ove godine je pobijedio. Stručnjaci predviđaju da će Šarića na ovogodišnjem NBA draftu uzeti Minnesota i to kao 11. pick. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.