Dario Šarić u najboljoj rookie petorci sezone
Foto: EPA

NBA liga predstavila najbolje rookie i defanzivne petorke

Dario Šarić u najboljoj rookie petorci sezone

NBA liga je izabrala najbolju rookie, te najbolju defanzivnu petorku za proteklu sezonu. Jedan od onih kojima je ukazana velika čast je i hrvatski košarkaš Dario Šarić koji je našao svoje mjesto u najboljem rookie timu sezone.

Dario Šarić, inače član Philadelphia 76ersa, je uz Malcolma Brogdona iz Milwaukeeja dobio maksimalan broj glasova predstavnika medija.

Osim ova dva mlada košarkaša svoje mjesto u najboljem rookie timu su našli i Šarićev saigrač iz 76ersa, Joel Embiid, te Buddy Hield iz Sacramenta i Willy Hernangomez iz Knicksa.

Sa druge strane najbolju defanzivnu petorku predvodi košarkaš Warriorsa Draymond Green. Pored Greena u najboljem defanzivnom timu su se našli i Rudy Gobert iz Utah Jazza, Kawhi Leonard iz San Antonija, Chris Paul iz Clippersa, te Patrick Beverley košarkaš Houston Rocketsa.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi