Darius Miles završio karijeru?

Darius Miles završio karijeru?

Portland Trail Blazers napravili su prvi korak u procesu koji bi mogao rezultirati završetkom karijere krila Dariusa Milesa. Naime, Blazersi su zatražili od NBA lige da neovisna ljekarska komisija procijeni težinu povrede Milesovog desnog koljena.

Miles (206), koji nije odigrao zvanični meč gotovo dvije godine, nedavno je izjavio da je spreman za povratak na parket. U klubu su, međutim, zabrinuti i žele mišljenje ljekara.

Ukoliko ljekari procijene da 26-godišnji košarkaš ima povredu zbog koje ne može više igrati, Blazersi imaju pravo brisati Milesovu preostalu zaradu (18 miliona dolara za dvije sezone) iz “salary capa”, što bi im značajno olakšalo finansijskus situaciju i stvorilo prostor za angažiranje novih igrača.

Međutim, ukoliko bi Miles poslije toga za bilo koji drugi tim sakupio deset NBA nastupa, njegova plaća ponovo bi se računala u Portlandovom “salary capu”.

Milesu je ovo već peta sezona u Portlandu. Prije toga je po dvije bio član Los Angeles Clippersa i Clevelanda Cavaliersa. Ukupno je igrao 412 utakmica uz prosjek od 10,6 poena i 5,2 skoka.


NBA