Darussafaka srušila PAO

Euroliga, 24. kolo

Darussafaka srušila PAO

D. Vejo

Ekipa Darussafake večeras je pred svojom publikom u okviru 24. kola Eurolige savladala Panathinaikos rezultatom 77:72, po četvrtinama je bilo 17:17, 18:16, 18:20 i 24:19.

Prvo poluvrijeme proteklo je u čvrstoj igri na obje strane. Kod domaćina su se isticali Wanamaker i Anderson koji su bili najkonkretniji kada su u pitanju poeni. Na predah, domaći tim odlazi sa prednošću od dva poena razlike (35:33).

Ipak, nakon kratke pauze, Grci se bude. Treći kvartal rješavaju u svoju korist rezultatom 18:20, te tako dolaze do poravnanja. Prije početka posljednjeg perioda na semaforu je stajalo 53:53.

Domaćin je konsolidovao redove u četvrtoj četvrtini te preko raspoloženog Wanamakera i Clyburna slomio grčkog vicešampiona, te tako stigao do novog trijumfa u Euroligi.

U pobjedničkom timu istakao se upravo Wanamaker sa 24 poena, dok je to u redovima Panathinaikosa bio Singleton sa 23.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi