Datome: Euroliga je cilj, zbog nje nisam otišao u NBA
Foto: EPA

Datome otvorio dušu

Datome: Euroliga je cilj, zbog nje nisam otišao u NBA

S. Bošković

Košarkaš Fenerbahčea Luigi Datome otkrio je razlog zašto nije otišao u NBA ligu. 

Turski velikan prošle sezone igrao je finale Eurolige, gdje je poražen od CSKA iz Moskve nakon produžetaka, a Datome je otkrio da je za njega velika želja osvojiti najjače evropsko košarkaško takmičenje.

"Bilo bi sjajno osvojiti Euroligu, no to neće biti nimalo lako. CSKA dominira, a tu su još Olympiacos, Real Madrid i još pet-šest jakih ekipa. Igrači poput Veselyja i Bogdanovića su ostali ovdje kako bi osvojili to takmičenje", rekao je Datome, te dodao: 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

"Imao sam dvije ponude iz NBA lige preko ljeta, ali sam odlučio još godinu dana ostati u Feneru, a nakon toga ćemo vidjeti šta ćemo dalje", zaključio je kapiten reprezentacije Italije. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi