Datome: Reprezentacija može računati na mene sljedećeg ljeta

Košarkaš Pistonsa će igrati za Italiju

Datome: Reprezentacija može računati na mene sljedećeg ljeta

E. Škorić

Košarkaš Detroit Pistonsa Luigi Datome potvrdio je kako će igrati za Italiju sljedećeg ljeta.

Italijani propuštaju Svjetsko prvenstvo u Španiji narednog ljeta, ali imat će na raspolaganju Datomea tokom kvalifikacijskih utakmica za plasman na Eurobasket 2015. godine protiv Rusije i Švicarske.

Datome igra svoju prvu sezonu u NBA ligi i u redovima Pistonsa je nastupao na 27 utakmica, te je na prosjeku od 2.5 poena po utakmici.

"Očito da bi radije igrao Svjetsko prvenstvo jer smo zaslužili da budemo u Španiji. Naš sljedeći cilj je da odemo na Eurboasket 2015. godine i stoga ću igrati za reprezentaciju narednog ljeta", kazao je Datome za Repubbllicu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.