David Griffin napustio poziciju generalnog menadžera Cavsa
Foto: Screenshot

Zvanično obavještenje vlasnika Clevelanda

David Griffin napustio poziciju generalnog menadžera Cavsa

David Griffin je napustio poziciju generalnog menadžera u Cleveland Cavaliersima, objavljeno je na zvaničnoj stranici ovog NBA kluba.

Dojučerašnji generalni menadžer Clevelanda je ovu poziciju preuzeo 2014. godine, a njegov period u Cavaliersima je obilježio i najveći uspjeh u historiji franšize, osvajanje titule prvaka NBA lige 2016. godine. 

Iz kluba su saopštili i da za sada nema informacija o potencijalnom Griffinovom nasljedniku.

"Cleveland Cavaliersi i generalni menadžer David Griffin su donijeli zajedničku odluku da ne produže Davidov ugovor, koji je istekao 30. juna", objavljeno je na zvaničnoj stranici Cavsa.

"U ime čitave organizacije, želio bih se zahvaliti Griffu na negovom liderstvu i mnogim doprinosima za vrijeme njegovog boravka ovdje, uključujući i njegovu ulogu u prvoj tituli NBA prvaka u historiji naše franšize", istakao je vlasnik Cavaliersa Dan Gilbert.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije