David West novi igrač San Antonio Spursa

Želi osvojiti NBA ligu i sarađivati sa Popovichem

David West novi igrač San Antonio Spursa

Dres San Antonio Spursa će od sljedeće sezone nositi i 34-godišnji veteran David West, koji je pristao na minimalni ugovor kako bi pokušao osvojiti prsten NBA lige u narednoj sezoni.

Ovaj košarkaš je posljednje četiri godine proveo u Indiani, za koju je bio vezan daleko unosnijim ugovorom. Ipak, saradnja sa Gregom Popovichem je nešto posebno, a to je jedan od glavnih razloga zbog kojih se David West odlučio na prelazak u redove Spursa.

Ovaj veteran je prošle sezone u dresu Indiane prosječno po utakmici bilježio 11.7 poena, 6.8 skokova i 3.4 asistencije. Na parketu je prosječno boravio 28.7 minuta po utakmici.

Vrijedi istaći i to da će Manu Ginobili i Tim Duncan i naredne sezone nastupati za Spurse, a uskoro se očekuje i dolazak velikog pojačanja Lamarcusa Aldridgea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.