Davis: Cousins i ja želimo biti kao Nurkić i Jokić

Zanimljiva izjava zvijezde New Orleansa

Davis: Cousins i ja želimo biti kao Nurkić i Jokić

Košarkaš New Orleans Pelicansa Anthony Davis je u izjavi za američke medije istakao kako u novoj sezoni želi imati još bolju saradnju sa DeMarcusom Cousinsom.

Davis je rekao kako želi da njegova ekipa u napadu igra slično kao Denver prošle sezone, koji je igrao sa dvojicom centara - Nurkićem i Jokićem.

"Želimo da na neki način imitiramo to kako je Denver igrao u napadu prošle sezone, jer su imali dva veoma vješta centra Nurkića i Jokića", rekao je Davis.

Od juna je stručnom štabu Pelicansa priključen pomoćni trener Chris Finch, koji je prethodno radio u Denveru i vjerovatno će primijeniti neke svoje metode koje bi mogle dati rezultata.

Neki su procijenili da je ova Davisova izjava pomalo diskutabilna jer Nurkić i Jokić nisu izgledali baš najbolje na terenu, što je i rezultovalo trejdom našeg reprezentativca u Portland.

Ukoliko zaigraju kako znaju, Anthony Davis i DeMarcus Cousins po mišljenju mnogih stručnjaka mogu postati jedan od najboljih centarskih dvojaca u NBA ligi ikada.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi