De Colo i Parker presudili sjajnim Filipincima
Foto: FIBA

Trijumf Francuske

De Colo i Parker presudili sjajnim Filipincima

E. Škorić

Francuska je očekivano savaldala Filipine sa 93:84 u prvom kolu grupe 4 kvalifikacijskog turnira za odlazak na Olimpijske igre.

Iskusna momčad koju vodi Vincent Colet nije dopustila Filipincima da priredi senzaciju, mada je nekoliko minuta prije kraja bilo neizvjesno.

Iako to niko nije očekivao, Filipni su vodili 30:22 nakon prve četvrtine, no do poluvremena su Francuzi preokrenuli rezultat, pa su na odmor otišli sa plus dva (45:43).

Raspucali su se Tony Parker i durštvoj u trećoj četvrtini, pa su otišli na plus 13, a imali su plus 11 pred zadnju dionicu, 77:66.

Filipnci dolaze na minus četiri u završnici, a onda nova serija Francuza, koji dolaze ipak do sigurne pobjede. U grupi pored Francuske i Filipina nalazi se i Novi Zeland. Prve dvije ekipe će proći dalje, u play-off.

Nando De Colo je briljirao sa 27 poena i šest skokova, dok je Parker ubacio 21 uz šest asistencija. Tillie i Lauvergne su ubacili po 10. Andrew Blatche je za Filipine ubacio 21 poen uz osam skokova, dok je Romeo dodao 19, a William 14 poena.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi