Debi Jusufa Nurkića za Denver, povratak Kobea

Dva poena Nurkića na debiju

Debi Jusufa Nurkića za Denver, povratak Kobea

M. Šljivak

Bh. košarkaš Jusuf Nurkić debitovao je za Denver Nuggetse.

Tim iz Colorada je u prvoj predsezonskoj utakmici poražen u San Diegu od Los Angeles Lakersa 98:95, a Nurkić je na debiju pružio dosta dobru partiju.

U ovom susretu se gotovo nakon godinu dana vratio i Kobe Bryant. Kobe je na početku pogađao, asistirao, ali su Nuggetsi uzvraćali na drugoj strani, pa je susret bio dosta izjednačen u prvom poluvremenu.

Nurkić je priliku za igru dobio krajem prve dionice. U odbrani je igrao dosta dobro, kupio je skokove, dok je u napadu bio poprilično brzoplet, te je promašio tri šuta na otvaranju.

Naš košarkaš je izuzetno dobro zatvarao reket i za nešto više od šest minuta na parketu u prvom poluvremenu uhvatio je pet skokova (1 ofanzivni), uz jednu asistenciju.

Nuggetsi su na odmor otišli s tri poena prednosti 54:51...

Lakersi su zahvaljujući Kobeu Bryantu preuzeli vodstvo u trećoj dionici. Vodili su cijelim tijekom treće dionice, a u posljednju četvrtinu su ušli sa četiri poena prednosti (76:72). Nurkić je priliku za igru dobio ponovo pred kraj treće dionice, a nije iskoristio posljednji napad Nuggetsa.

Prve poene u dresu Denvera Nurkić je postigao sredinom posljednje dionice nakon skoka u napadu. Lakersi su vodili konstantno i u posljednjoj dionici, a na  kraju su uspjeli da dođu do pobjede.

Jusuf Nurkić je pružio jako dobru partiju za Nuggetse. Ubacio je dva poena, imao je devet skokova i tri asistencije za 20  minuta na parketu. Kod Denvera je Ty Lawson ubacio 14 poena, Mozgov je dodao 13, a Lakerse su do pobjede vodili Kobe Bryant s 13 poena i rookie Jordan Clarskson sa 14.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.