Definitivan razlaz Iversona i Memphisa

Saradnja nije dugo trajala

Definitivan razlaz Iversona i Memphisa

A. Beganović

Ono što se očekivalo već neko vrijeme dobilo je i službenu potvrdu. Naime, Memphis Grizzliesi i Alen Iverson raskinuli su saradnju koja je trebalo da traje godinu dana.

Desetostruki učesnik NBA All-Stara i bivši MVP lige izjavio je da je sporazumno raskinuo ugovor s Memphisom, te će dobiti dio od tri miliona dolara koliko je trebalo da zaradi. U srijedu uvečer trebalo bi da postane slobodan agent.

Iverson je već deset dana bio van terena zbog ličnih problema. Na tri meča, na kojima je igrao poslije oporavka od povrede, prosječno je bilježio 12,3 poena i 3,7 asistencija za 22,3 minuta igre.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti