Demonstracija sile: Amerikanke pregazile Senegal

Slavile sa 65 poena razlike

Demonstracija sile: Amerikanke pregazile Senegal

M. Šljivak

Košarkašice Sjedinjenih Američkih Država pobijedile su Senegal s uvjerljivih 121:56 u susretu prvog kola grupe B na Olimpijskim igrama u Riju.

Očekivano, Amerikanke su u ovom meču lagano i uvjerljivo došle do pobjede protiv slabašnih protivnica.

Već nakon nekoliko minuta igre bilo je jasno da Senegalke nemaju šta tražiti u ovom meču. Prednost SAD-a je rasla iz napada u napad, a već nakon prvih deset minuta igre bilo je 26 razlike, 35:9.

Do poluvremena je prednost dodatno narasla, da bi u nastavku američke košarkašice dodatno dovršila posao, te su na kraju slaveile pobjedu od 65 poena razlike.

Stewart, Taurasi i Fowels su predvodile SAD sa po 15 poena, dok je kod Senegala, Dieng bila jedina dvocifrena sa 10 poena.

Grupa B, 1. kolo:

SAD - Senegal 121:56 (35:9, 29:12, 30:17, 27:18)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi