Denver bolji od Kingsa, 47 poena Irvinga za pobjedu Celticsa
Foto: EPA

Boston nastavio sjajnu seriju

Denver bolji od Kingsa, 47 poena Irvinga za pobjedu Celticsa

Denver Nuggetsi su gostovali u Sacrementu gdje su uspjeli upisati pobjedu nad Kingsima rezultatom 114:98.

Iako su Nuggetsi u konačnici došli do ubjedljivog trijumfa, većim dijelom utakmice se gledalo dosta zanimljivo nadmetanje dvije ekipe.

Tako je, uprkos činjenici da su Nuggetsi imali određenu prednost na otvaranju susreta, prva četvrtina završena neriješenim rezultatom 22:22.

Neriješeno je bilo i nakon dvije odigrane četvrtine, pa se na odmor otišlo rezultatom 47:47. Gosti nešto bolje otvaraju drugo poluvrijeme, ali do ozbiljnije prednosti stižu tek u finišu treće četvrtine. 

Upravo u finišu treće dionice Nuggetsi stižu do prve dvocifrene prednosti, a njihova sjajna serija se nastavila i u četvrtoj četvrtini pa su na kraju slavili ubjedljiv trijum.

Najefikasniji kod Denvera je bio Will Barton koji je postigao 25 poena. Pet manje je dodao Garry Harris, dok je Nikola Jokić upisao double-double sa 16 poena i 14 skokova.

Ekipu Sacramenta su, sa po 16 poena, predvodili Kosta Koufos i George Hill. Po 12 poena su ubacili iskusni Zach Randolph i rookie De'Aaron Fox, 11 je dodao Mason, a 10 Bogdan Bogdanović.

U utakmici koja je odigrana nešto ranije Boston Celticsi su na gostovanju u Teksasu uspjeli nastaviti sjajan niz i protiv Dallas Mavericksa upisati 16. uzastopnu pobjedu. Celticsi su nakon produžetka slavili rezultatom 110:102

Gosti su bili puno bolji u prvom poluvremenu, pa su već početkom druge četvrtine imali plus 15. 

Ipak, do kraja ovog perioda je predonost Bostona opadala, pa se na odmor otišlo rezultatom 53:49 u korist gostiju.

U drugom poluvremenu, pak, puno bolja igra Dallasa, koji uspijeva doći do prednosti, a polovinom četvrte četvrtine i do plus 13.

Ipak, Boston uspijeva smanjiti zaostatak, pa se ušlo u neizvjesnu završnicu.

Marcus Smart je trojkom minutu i pol prije kraja susreta smanjio prednost Dallasa na samo dva poena (96:94), da bi nakon izgubljene lopte Nowitzkog Tatum pogodio za izjednačenje Celticsa (96:96).

Do isteka regularnog toka su obje ekipe imale još prilika da dođu do prednosti, a dvije sekunde prije kraja susreta Barnes je imao šut kojim je mogao donijeti pobjedu Dallasu, ali je promašio pa se otišlo u produžetak.

U produžetku je ekipa Celticsa imala više snage, pa je na krilima briljantnog Irvinga na kraju došla do pobjede.

Upravo je Kyrie Irving pružio još jednu sjajnu partiju u dresu Celticsa i postigao čak 47 poena, uz tri skoka i šest asistencija. Odličan je bio i Jaylen Brown sa 22 poena i devet skokova, dok je Jayson Tatum dodao 15 poena i devet skokova.

U Dallasu je najefikasniji bio Harrison Barnes sa 31 poenom, dok je Wesley Matthews dodao 18.

San Antonio Spursi su na svom parketu savladali Atlanta Hawkse rezultatom 96:85.

Spursi su prednost do koje su došli početkom druge četvrtine uspjeli sačuvati do samog kraja, iako je Atlanta, pogotovo u trećoj dionici, nekoliko puta smanjivala deficit na jedan ili dva poena.

Ipak, sigurnom igrom u četvrtoj četvrtini je San Antonio došao do pobjede.

LaMarcus Aldridge je bio najefikasniji u ekipi Spursa, a upisao je i double-double učinak sa 22 poena i 11 skokova. Iskusni Ginobili je dodao 16 poena.

Kada je u pitanju Atlanta, John Collins je ubacio 21 poena, a Tourean Prince 18 poena.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi