Denver bolji od Lakersa, Nurkić ubacio tri poena

Nuggetsi slavili u gostima

Denver bolji od Lakersa, Nurkić ubacio tri poena

Ekipa Denvera savladala je LA Lakerse u Staples Centru rezultatom 127:121 (40:26, 26:28, 35:30, 26:37), a bh. reprezentativac Jusuf Nurkić ponovo je imao skromnu minutažu.

Nurkić je na parketu proveo sedam minuta, a za to vrijeme ubacio je tri poena (1/1 iz igre, 1/2 slobodna bacanja) te upisao tri skoka i jednu asistenciju.

Nuggetse je do pobjede vodio sjajni Nikola Jokić sa 29 poena i 15 uhvaćenih lopti. Pratili su ga Will Barton sa 26 i Kenneth Faried sa 20 koševa.

Kod domaćina istakli su se Lou Williams sa 24 i Nick Young sa 22 postignuta poena. Ivica Zubac meč je okonačao sa double-double učinkom (11 poena, 13 skokova).

Denver je trenutno osmi na Zapadu sa omjerom 17-23, dok su Lakersi 14. sa 15 pobjeda i 31 porazom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi