Denver bolji od Orlanda, Nurkić odličan

NBA liga

Denver bolji od Orlanda, Nurkić odličan

Košarkaši Denvera savladali su u gostima Orlando sa 121:113, a veliki doprinos pobjedi Nuggetsa dao je Jusuf Nurkić.

Mladi bh. centar je na parketu Amway Centra proveo gotovo 21 minut i za to vrijeme uspio je da zabilježi 17 poena (8/11 iz igre) i osam uhvaćenih lopti.

Bila je ovo 13. utakmica ove sezone u kojoj je Nurkić imao dvocifren košgeterski učinak, a trenutno je na prosjeku od 9.7 poena i 7.3 skoka.

Dobru partiju pružio je i srbijanski reprezentativac Nikola Jokić, koji je susret završio sa 14 koševa, šest skokova i isto toliko asistencija.

Danilo Gallinari je sa 21 poenom i šest uhvaćenih lopti bio najbolji pojedinac u redovima Denvera, dok su se kod Orlanda izdvojili Evan Fournier sa 24 i Serge Ibaka sa 22 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi