Denver bolji od Pelicansa, Hayward odličan u pobjedi Jazza
Foto: EPA

Zanimljivo na svim terenima u NBA

Denver bolji od Pelicansa, Hayward odličan u pobjedi Jazza

Utah Jazz i Denver Nuggetsi su zabilježili domaće pobjede. Nuggetsi su to uradili protiv Pelicansa, dok je Utah savladala Minnesotu.

Denver je do pobjede nad Pelicansima stigao rezultatom 122:106, a najefikasniji u redovima domaćina je bio Jamal Murray sa 30 poena, četiri skoka i pet asistencija.

Odličnu partiju je pružio i Nikola Jokić sa 23 poena, 12 skokova i pet asistencija, dok je solidan bio i Gary Harris. Harris je ubacio 20 poena, zabilježio i šest skokova, te devet asistencija.

Gosti su u ovoj utakmici bili bez Cousinsa, a istakli su Anthony Davis sa 25 poena i Jordan Crawford sa 20 poena.

Denver ovom pojedom i dalje drži korak za Portlandom u borbi za play-off.

Gordon Hayward je predvodio Utah do pobjede nad Minnesotom 120:113. Hayward je u utakmici koju je Utah preokrenula u trećoj četvrtini, ubacio 39 poena uz tri skoka i pet asistencija. Odličan je bio i iskusni Joe Johnson sa 22 poena.

Kod Minnesote su standardno dobri bili Wiggins i Towns. Towns je ubacio 32 poena uz 13 skokova, dok je Wiggins postigao 25 poena. Odličan je bio i Rubio sa 26 poena, tri skoka i 12 asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi