Denver na pogon Jokića, Nurkić ubacio četiri poena

Nuggetsi savladali Raptorse

Denver na pogon Jokića, Nurkić ubacio četiri poena

E. Škorić

Nevjerovatni srbijanski košarkaš Nikola Jokić donio je Denveru sinoć pobjedu.

Nuggetsi su na svom parketu savladali Toronto Raptorse sa 112:93, te su tako stigli do 19. pobjede u sezoni.

Prva četvrtina završena je neriješenim rezultatom 28:28, da bi do poluvremena domaćin stekao dobrih 11 poena prednosti (60:49).

Na kraju treće četvrtine Denver je vodio 15 razlike, što je do tada bila najveća prednost za jedan tim (80:65). U zadnjih 12 minuta potpuno razbijanje Raptorsa, pa je Denver u nekim trenucima imao i 27 poena prednost.

Meč je završen rezultatom 112:93. Jokić je ubacio 27 poena uz 14 skokova i potpuno je izdominirao u ovom meču, dok je njegov saigrač Barton ubacio 20 poena. Naš Jusuf Nurkić ubacio je četiri poena uz jednu asistenciju, sedam skokova i jednu ukradenu loptu. Na parketu je Nurkić proveo 15 minuta i devet sekundi.

U redovima Toronta najzapaženiji je bio DeMar DeRozan sa 24 poena.


Cetiri poena Nurkica protiv Toronta by ss_video

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi