Denver pregazio Phoenix, Nurkić igrao šest minuta

Bh. centar dobija malu minutažu

Denver pregazio Phoenix, Nurkić igrao šest minuta

Košarkaši Denver Nuggetsa pregazili su na svom terenu Phoenix Suns rezultatom 122:97, a slast pobjede osjetio je i Jusuf Nurkić.

Naš centar je ponovo imao malu minutažu. Nurkić je odigrao šest minuta i za to vrijeme je uspio sakupiti po jedan skok, asistenciju, ukradenu loptu i blokadu. Nurkić je na teren izašao već onda kada je sve bilo gotovo i kada se znalo koji će tim slaviti pobjedu.

Kada je riječ o samoj utakmici, sve je bilo jasno još do poluvremena. Denver je igrao sjajno i došao je do ogromne prednosti od devetnaest razlike u prve dvije dionice. Ostatak utakmice bio je formalnost, pa su domaći u efikasnoj partiji slavili sa 122:97.

Najefikasniji pojedinac susreta bio je Afflalo sa 22 ubačena poena. Goste je predvodio Bledsoe sa 16, dok je Goran Dragić ubacio 7 poena.

NBA

Denver Nuggets - Phoenix Suns 122:97

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti