Denver prekinuo niz od tri poraza

Nuggetsi savladali Miami

Denver prekinuo niz od tri poraza

D. Rakanović

Košarkaši Denvera porazili su noćas na gostovanju Miami rezultatom 116:113.

U neizvjesnoj utakmici u kojoj je Denver nekoliko puta išao na dvocifrenu prednost, ali se Miami veoma brzo vraćao u utakmicu. Utakmica je odlučena na devet sekundi do kraja kada Murray pogađa oba slobodna bacanja za 116:113. Imao je Miami šansu da dođe do produžetka, ali je šut za tri poena promašio Josh Richardson. 

Denver je do pobjede predvodio Danilo Gallinari sa 29 postignutih poena, uz pet skokova. Srbijanski reprezentativac Nikola Jokić je ubacio 19 poena, uz 10 skokova i sedam asistencija. Wilson Chandler je isto tako ubacio 19 poena, dok je Emmanuel Mudiay dodao 17.

U poraženoj ekipi se istakao Slovenac Goran Dragič sa 22 poena. Hassan Whiteside je upisao double-double sa 16 poena i 12 asistencija, dok je Josh Richardson postigao 17 poena.

Denver je ovom pobjedom prekinuo niz od tri poraza i ponovo se uključio u trku za doigravanje, trenutno su na omjeru 36-40 i dvije pobjede su iza osmoplasirane ekipe Portlanda. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi