Denver razbio Golden State uz nestvaran triple-double Jokića

Nastavlja da briljira

Denver razbio Golden State uz nestvaran triple-double Jokića

Sinoć je odigrano 11 utakmica u NBA ligi a rezultat koji privlači najviše pažnje je visoka i neočekivana pobjeda Denvera nad Golden Stateom.

Nuggetsi su trenutno najbolju ekipu u ligi razbili rezultatom 132:110 uz briljantnu partiju Nikole Jokića. Srbijanski centar je stigao do svog drugog triple-doublea u karijeri, a za 36 minuta provedenih na parketu upisao je 17 poena (7/13 iz igre), 12 asistencija i čak 21 skok (rekord karijere).

Najefikasniji igrač utakmice bio je Denverov Hernangomez sa 27 poena, dok je s druge strane Durant ubacio 25. Golden Stateu je ovo bio deveti poraz u ovoj sezoni, a Denveru 25. pobjeda kojom je ovaj tim ostao osmi na tabeli Zapada.

Od ostalih rezultata vrijedi istaći pobjedu San Antonio Spursa na gostovanju kod Indiane (110:106), te trijumf Washingtona nad Oklahomom (120:98). Novi tim našeg Jusufa Nurkića Portland poražen je na svom parketu od Atlante nakon produžetka sa 109:104.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi