Denver slavio na krilima fenomenalnog Jokića

Prvi triple-double u karijeri

Denver slavio na krilima fenomenalnog Jokića

Košarkaši Denvera savladali su nakon velike borbe ekipu Milwaukee Bucksa rezultatom 121:117 (31:31, 39:22, 28:36, 23:28).

Do 22. ovosezonskog trijumfa Nuggetse je vodio fenomenalni Nikola Jokić, koji je zabilježio prvi triple-double u karijeri.

Mladi srbijanski centar je prethodno propustio nekoliko mečeva zbog povrede, ali to mu nije smetalo da pruži fantastičnu partiju u Pepsi Centru. Meč je završio sa 20 poena, 13 skokova i 11 asistencija.

Wilson Chandler je imao najbolji košgeterski učinak kod domaćina (23 poena), dok je Kenneth Faried zabilježio 19 koševa i 11 uhvaćenih lopti.

Bh. centar Jusuf Nurkić nije dobio priliku da zaigra na ovom meču.

Najbolji u redovima gostiju bio je Jabari Parker sa double-double učinkom - 27 poena, 11 skokova.

Mirza Teletović za devet minuta provedenih na terenu upisao je pet poena (2/4 iz igre), dva skoka i jednu asistenciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi