Denver traži zvijezdu

Nurkić na izlaznim vratima Nuggetsa

Denver traži zvijezdu

M. Šljivak

Američki mediji ponovo dosta pišu o potencijalnom odlasku bh. košarkaša Jusufa Nurkića iz redova Denver Nuggetsa.

Nezadovoljstvo Nurkića malom minutažom i pozicijom rezervnog centra u timu iz Colorada je sve veće i gotovo je sigurno da će u narednih mjesec dana biti dio neke razmjene.

Tri NBA zvijezde se povezuju s dolaskom u Denver. Nuggetsi žele angažovati veliko ime, a među kandidatima za dolazak su DeMarcus Cousins, John Wall i Jimmy Butler.

Za jednog od ovih košarkaša rukovodstvo Nuggetsa je spremno ponuditi Jusufa Nurkića i Danila Gallinarija.

Trener Mike Malone želi osvježiti svoj roster i ukloniti nezadovoljne igrače, a Nurkić i Gallinari su prvi koji su na liniji za odlazak.

Međutim, teško je očekivati dogovor oko DeMarcusa Cousinsa. Sacramento će na ljeto ponuditi maksimalan ugovor ovom centru koji prelazi 200 miliona dolara i teško da će on napustiti glavni grad američke savezne države Kalifornija.

Igrač Chicago Bullsa Jimmy Butler i Washingtonov John Wall mnogo su realnije opcije za Denver, ali za sada osim spremnosti za trejd, ekipa iz Colorada nije ponudila nikakav zvaničan trejd.

Ono što je sigurno je činjenica da je Jusuf Nurkić nezadovoljan u Denveru i da će on napustiti klub u narednom periodu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi