Denver upao u krizu, sedam poena Nurkića u porazu od Spursa

NBA liga

Denver upao u krizu, sedam poena Nurkića u porazu od Spursa

E. Škorić

Košarkaši Denvera poraženi su na svom parketu od San Antonio Spursa rezultatom 127:99.

Denver je ušao u pravu rezultatsku krizu i ovo mu je bio već četvrti uzastopni poraz, pa je sada na omjeru 14-22.

Domaćin je dobro igrao na početku, te je nakon prve četvrtine vodio rezultatom 33:29. U drugoj dionici gosti su preokrenuli i na odmor su otišli sa pet poena prednosti (58:53).

I onda su Spursi u trećem periodu otišli i na 18 poena prednosti, da bi u zadnjoj dionici samo dodatno povećavali svoje vodstvo. Imali su u jednom trenutku i maksimalnih 31 poen prednosti, da bi meč završili sa plus 28 (127:99).

LaMarcus Aldridge je predvodio Spurse sa 28 poena, dok je Kawhi Leonard dodao 24, a Tony Parker 21 poen. Na drugoj strani Nikola Jokić je bio najbolji s 19 poena i 11 skokova, dok je naš Jusuf Nurkić za 20 minuta ubacio sedam poena uz šest skokova.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi