Denver zaustavio Utah
Sjajna partija Chaunceya Billupsa

NBA rezultati

Denver zaustavio Utah

U NBA ligi su sinoć odigrane samo dvije utakmice u kojima su obe pobjede upisali domaći timovi. Denver je bio bolji od Utaha, dok je Toronto slavio pobjedu protiv Dallasa.

U sjajnoj utakmici u Pepsi Centru Denver je bio bolji od Utaha sa 119:112 i tako prekinuo niz Jazzera od četiri pobjede. U  petorci Denvera prvi put su zajedno igrali Billups i Lawson i to je izgledalo vrlo dobro. Sjajnim nadopunjavanjem otvarali su prostor Anthonyju i olakšali mu posao.

Melo Amthony je sa postigao 37 poena, Chauncey Billups je dodao 29, , Nene 18, a Ty Lawson i J.R. Smith po 11. Kod Utaha je prvo ime bio Derron Williams sa 23 poena i 13 asistencija, Kyle Korver je dodao 19, Carlos Boozer 18 poena i 13 skokova, a Pual Milsap 17 poena.

U drugoj utakmici sinoćnjeg programa Toronto je u svom Air Canada Centru potpuno razbio Dallasa rezultatom 110:88. Toronto je utakmicu dobio u drugom periodu igre koji je rješio u svoju korist rezultatom 34:18. Kasnije se Dallas pokušavao približiti Raptorsima, ali nije bilo mogućnosti.

Chris Bosh je u pobjedničkom timu upisao 23 poena i 13 skokova, Andrea Bargnani je dodao 22, Jose Calderon 15 poena i 7 asistencija, a Jarrett Jack 11 poena i 7 asistencija. Dirk Nowitzki je sa 19 poena bio najbolji kod Dallasa, Jason Terry je upisao 18, a Shawn Marion 15 poena.

Rezultati:

Denver – Utah 119:112
Toronto – Dallas 110:88

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.