DeRozan obilježio noć u NBA

Postavio rekord karijere

DeRozan obilježio noć u NBA

U noći sa ponedjeljka na utorak odigrano je sedam utakmica u NBA ligi.

Najzanimljivije je bilo u Torontu, gdje je domaći tim rezultatom 99:96 savladao Houston. U pobjedi Rocketsa briljirao je DeMar DeRozan koji je ubacio 42 poena i tako postavio lični rekord karijere.

Sjajni košarkaš Toronta je postigao ključne poene u završnici utakmice, a svemu tome je dodao i 11 skokova. Sa druge strane, kod Houstona je ponovo najbolji bio Harden koji je meč završio sa 31 poenom.

Poraz Houstona najbolje je iskoristio Memphis, koji se nakon tri uzastopna poraza pobjedom vratio na pravi put. Grizzliesi su rezultatom 97:83 savladali Sacramento i tako ponovo zasjeli na drugo mjesto Zapada. Gay je sa 24 poena bio najefikasniji igrač utakmice, a pobjednika je predvodio Conley sa 18 poena.

Boston je na krilima Bradleyja (30 poena) stigao do vrijedne pobjede protiv Charlottea rezultatom 116:104. Domaćim nije pomogao ni raspoloženi Walker, koji je susret završio sa 28 poena i 12 asistencija. Ovom pobjedom je Boston zauzeo osmo mjesto koje želi sačuvati do kraja.

U ostalim susretima, Portland je na svom terenu savladao Phoenix, dok su gostujuće pobjede slavili Utah i Los Angeles Lakersi, koji su nakon produžetaka savladali Philadelphiju. Sigurna na svom terenu je bila Atlanta, koja je trijumfovala protiv Milwaukeeja.

NBA:

Charlotte Hornets - Boston Celtics 104:116
Philadelphia 76ers - Los Angeles Lakers 111:113prod
Atlanta Hawks - Milwaukee Bucks 101:88
Toronto Raptors - Houston Rockets 99:96
Memphis Grizzlies - Sacramento Kings 97:83
Minnesota Timberwolves - Utah Jazz 84:104
Portland Trail Blazers - Phoenix Suns 109:86

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.