Derrick Rose seli u Cleveland
Foto: EPA

Ponuda Cavsa

Derrick Rose seli u Cleveland

M. Šljivak

Nekadašnja zvijezda Chicago Bullsa Derrick Rose postaće novi član Cleveland Cavaliersa.

Ovaj 29-godišnji košarkaš kojem su povrede uništile karijeru, navodno je jako blizu dogovora sa viceprvakom NBA lige i on bi u narednoj sezoni mogao nositi dres Cavsa.

Za jednogodišnju saradnju, Cleveland Roseu može ponuditi samo 2,5 miliona dolara, ali s obzirom na to da sjajni bek želi prsten prvaka, ponuda će vjerovatno biti prihvaćena.

Rose je proteklu sezonu proveo u New York Knicksima. Nakon osam godina je prošlog ljeta napustio Bullse, a po meču je u prošloj sezoni ubacivao 18 poena.

Ipak, kako je njegovo zdravlje za budućnost pod velikim upitnikom, želja je da se osvoji prsten, a Cleveland je prava opcija za sve koji žele doći barem do pokušaja osvajanja titule NBA prvaka.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi