Deset poena Đedovića u pobjedi Bayerna

Njemačka BBL liga

Deset poena Đedovića u pobjedi Bayerna

Košarkaši Bayerna pobijedili su večeras na domaćem parketu ekipu Bonna u derbiju 30. kola njemačke BBL lige rezultatom 84:72.

Bayern je bio favorit u ovom meču jer na domaćem terenu ove sezone imaju samo jedan poraz, a na kraju su bez većih problema slavili pobjedu. 

Bavarci su gotovo i riješili pitanje pobjednika već nakon prvog poluvrmeena jer su imali prednost od 16 poena razlike (44:28).

Bayern je u drugom poluvremenu malo 'spustio loptu' pa smo gledali većinom izjednačenu košarku, a na kraju su domaći slavili sigurnu pobjedu. Bila je ovo 25. pobjeda Bayerna ove sezone, a imaju i tri poraza. S druge strane, Bonn ima omjer od 17 pobjeda i 11 poraza.

Domaće je do trijumfa večeras vodio Zirbes sa 20 poena, dok je Lučić dodao 17. Kod Bonna Gamble je imao 22 poena. Naš internacionalac Nihad Đedović imao je deset poena na ovom meču. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije