Deset poena Kikanovića u pobjedi Eniseya

Dobar nastup bh. centra

Deset poena Kikanovića u pobjedi Eniseya

M. Šljivak

Košarkaši Eniseya savladali su danas na svom parketu u 12. kolu VTB lige Spartak iz St. Petersburga rezultatom 89:87 uz veoma solidnu partiju Elmedina Kikanovića.

Enisey je odigrao jako dobro prvo poluvrijeme. Stvorili su prednost od devet poena 45:36, ali se Spartak vratio u trećoj dionici. 

Gosti su dominirali u ovom dijelu igre kojeg su dobili 29:16, te su u posljednju četvrtinu ušli s četiri poena prednosti 65:61. 

Ipak, u posljednjoj dionici ponovo bolja igra Eniseya. Uspjeli su na kraju da preokrenu rezultat u svoju korist, te se došli do pobjede u ovom susretu.

Elmedin Kikanović je za 17 minuta na parketu ubacio 10 poena, te je imao pet skokova, a Enisey je predvodio Anthony Fischer s 27 poena. Kod Spartaka Jared Homan je ubacio 25 poena, te je imao 11 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.