Deset poena Kikanovića u porazu Albe

Alba izgubila kod Unicaje

Deset poena Kikanovića u porazu Albe

Košarkaši Unicaje slavili su pobjedu večeras u okviru Eurocupa protiv Albe na domaćem parketu sa 83:77.

Unicaja je bolje otvorila meča pa su nakon prve dionice imali prednost od 23:20. Druga četvrtina također je donijela bolju igru domaćih koji su slavili sa 24:19 pa su na odmor otišli sa plus osam.

Alba je u drugom poluvremenu pokušala da popravi utisak, ali ipak su se na kraju morali pomiriti sa porazom od šest koševa razlike.

Unicaji je ovo bila treća pobjeda u grupi H, dok je Alba ostala na samo jednom trijumfu. Domaće je do pobjede vodio Kyle Fogg sa 20 poena, dok je Nemanja Nedović dodao četiri poena manje. S druge strane, Peyton Siva je postigao 15 poena za Albu, a naš reprezentativac Elmedin Kikanović postigao je 10 poena uz četiri skoka. Elmedin je na parketu proveo 28 minuta.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi