Deset poena Stipanovića u porazu Trabzonspora

Odličan nastup reprezentativca Bosne i Hercegovine

Deset poena Stipanovića u porazu Trabzonspora

Trabzonspor našeg Andrije Stipanovića danas je na svom terenu u okviru 14. kola turske TBL lige poražen od Gaziantepspora 60:56. 

Gosti su od samog starta krenuli bolje. Domaćin je u prvih deset minuta susreta uspio postići samo osam poena, a gosti su prvu četvrtinu riješili u svoju korist rezultatom 15:8. 

Nastavili su gosti u istom ritmu i u drugoj četvrtini. Trabzon je bio nešto bolji u napadu, ali je drugih deset minuta pripalo gostima, koji na odmor odlaze sa 11 poena prednosti(33:22). 

Domaćin se probudio u drugom poluvremenu susreta. Trabzonspor je treću četvrtinu riješio u svoju korist rezultatom 16:10 i u posljednjih deset minuta ušao sa pet poena zaostatka. 

Domaćin nije uspio nadoknaditi zaostatak pa je Gaziantep na kraju slavio rezultatom 60:56. Najefikasniji kod domaćina bio je Stoll sa 15 poena, dok je naš Stipanović dodao deset poena, uz četiri skoka. Na drugoj strani po 13 poena postigli su bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine, J. R. Bremer i Can Ogut. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije