Detroit iznenadio Memphis, nova pobjeda Phoenixa
Foto: EPA

Lagane pobjede Sunsa i Pistonsa

Detroit iznenadio Memphis, nova pobjeda Phoenixa

Detroit je, u gostima, uspio iznenaditi Memphis Grizzliese, dok je Phoenix pružio još jednu sjajnu partiju u pobjedi nad Dallasom.

Pistonsi su savladali Memphis rezultatom 103:90.

Iako su Grizzliesi držali osjetniju prednost od polovine druge četvrtine do pred sami kraj trećeg perioda. Ipak, Pistonsi uspjevaju prekorenuti tok utakmice i na kraju slaviti dosta laganu pobjedu.

Na susretu ni u jednoj ekipi nije bilo posebno raspoloženih strijelaca, a u pobjedničkom timu su po 14 poena postigli Reggie Bullock i Boban Marjanović koji je poenima dodao i 10 skokova.

U ekipi Memphisa je najefikasniji bio Mike Conley sa 15 postignutih poena.

Phoenix je u Arizoni stigao do ubjedljive pobjede nad Dallasom 124:111. 

Domaćini su, većinom, kontrolisali tok utakmice, a njihova prednost je u jednom trenutku iznosila čak 22 poena.

Sunsi su već u prvoj četvrtini ostvarili osjetniju prednost, a iako se polovinom druge ekipa Dallasa uspjela vratiti, vrlo brzo su Sunsi ponovo došli do veće prednosti koju su uspjeli zadržati do kraja.

U ekipu Phoenixa su briljirali TJ Warren i Devin Booker sa po 21 poenom, dok je dobru partiju pružio i Tyler Ulis koji je ubacio 20 poena uz tri skoka i deset asistencija.

U Dallasu su, takođe, po 21 poen ubacili Yogi Ferrell i Dwight Powell.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi