Devet bivših NBA košarkaša na turniru u Zadru

Nastupa i Nihad Đedović

Devet bivših NBA košarkaša na turniru u Zadru

Dž. Mrakić

Od 24. do 27. septembra održat će se drugo izdanje Zadar Dogus Basketball Tournamenta.

Riječ je o jednom od najjačih pripremih turnira na „Starom kontinentu“, a učešće na istom uzet će čak pet euroligaša. Vrijedi istaći da su dva, Olympiacos i Fenerbahče, bili učesnici Final Foura u Madridu.

Od timova s naših prostora nastupit će domaćin KK Zadar i prvak ABA lige Crvena Zvezda, a učešće će uzeti još minhenski Bayern našeg Nihada Đedovića i novi euroligaš Darussafaka Dogus.

Inače, na ovogodišnjem izdanju nastupit će i devet bivših NBA igrača, a svakako da će najveća zvijezda turnira biti bivši košarkaš Houston Rocketsa, Vassilis Spanoulis (Olympiacos).

Znanje prikupljeno na NBA parketima u Zadru će pokušati iskazati Pero Antić (Atlanta Hawks), Gal Mekel (Dallas Mavericks, New Orleans Pelicans), Luke Harangody (Boston Celtics, Cleveland Cavaliers), Luigi Datome (Detroit Pistons, Boston Celtics), Ekpe Udoh (Golden State Warriors, Milwaukee Bucks, Los Angeles Clippers), Otello Hunter (Atlanta Hawks), Jan Vesely (Washington Wizards, Denver Nuggets) i Pero Antić (Atlanta Hawks).

Zaista nas u Dvorani „Krešimir Ćosić“ krajem naredne sedmice očekuju veliki spektakl.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.