Devet poena Gordića i tri Muse, Olympiakos siguran u Zagrebu

Cedevita teško poražena

Devet poena Gordića i tri Muse, Olympiakos siguran u Zagrebu

E. Škorić

Košarkaši Olympiakosa, iako oslabljeni, slavili su u Zagrebu protiv Cedevite.

Spanoulis i Printezis nisu igrali za Olympiakos i to je bila šansa Cedevite, koja je dobro otvorila utakmicu, ali se u nastavku raspala.

Domaći su vodili sedam razlike u prvoj dionici (21:14), a na kraju iste rezultat je glasio 24:21. Dobrim dijelom druge dionice domaćin je također vodio, ali se na odmor odlazi kod rezultata 41:40 u korist Grka.

Cedevita je pala u trećoj dionici, pa je Olympiakos u zadnjih 10 minuta ušao s vodstvom 64:56.

Raspoloženi su gosti bili u šutu za tri poena i Cedevita nije smogla snage da se vrati do kraja, pa je poražena sa uvjerljivih 83:70. Cedeviti je ovo bio treći poraz u šestoj utakmici u grupi B, u kojoj je Olympiakos prvi sa pet pobjeda i jednim porazom.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Priliku za igru večeras dobio je i naš mladi reprezentativac Džanan Musa, koji je ubacio jednu trojku. Olympiakos je do pobjede vodio Hunter sa 19 poena, dok je Papapetrou ubacio 16 poena. Pullen je sa 13 poena bio najefikasniji domaći igrač, White je ubacio 12, Bilan i Babić dodali su po 10. Naš reprezentativac Nemanja Gordić ubacio je devet poena uz četiri asistsencije. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.