Devet poena Muse u pobjedi Cedevite

Hrvatsko prvenstvo

Devet poena Muse u pobjedi Cedevite

M. Šljivak

Ekipa Cedevite pobijedila je kao gost ekipu Alkara 88:61 u 2. kolu prvenstva Hrvatske.

Zagrebački tim je u ovaj meč ušao kao apsolutni favorit što su na kraju na parketu i pokazali.

Već nakon 10 minuta igre riješili su pitanje pobjednika u ovom duelu, a imali su prednost od 15 razlike, 11:26.

Nastavili su međutim da pune koš protivnika i tokom druge dionice. Prednost je rasla iz minute u minut i na odmor ekipa Jure Zdovca odlazi sa 24 poena prednosti, 49:25.

Nastavak donosi nešto mirniju igru gostiju. Dopustili su Alkaru da u trećoj dionici prednost spusti na minus 19 (46:65), ali više od toga nisu mogli i na kraju su ostali na minusu od 27 poena.

Džanan Musa je u ovom meču igrao 19 minuta, a ubacio je devet poena uz šest skokova. Andrije Stipanovića nije bilo, a najefikasniji u pobjedničkom timu je bio Toni Katić sa 19 poena.

Kod Alkara Dajuan Graf je ubacio 14 koševa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi