Devet poena Nurkića u porazu Denvera od Golden Statea

NBA liga

Devet poena Nurkića u porazu Denvera od Golden Statea

Jusuf Nurkić i njegovi saigrači iz Denver Nuggetsa su sinoć u Pepsi Centru ugostili ekipu Golden State Warriorsa, koja je bez većih poteškoća slavila s ubjedljivih 125:101.

Već nakon prve četvrtine mogao se naslutiti pobjednik ovog duela, s obzirom da su Curry, Durant, Thompson i društvo stekli prednost od 19 poena (38:19). Denver se do poluvremena uspio koliko-toliko vratiti i na odmor otići sa -14 (65:41), ali su u drugom poluvremenu gosti ponovo ubacili u brzinu više i pred kraj treće četvrtine imali prednost od maksimalnih +31.

Na kraju, meč je okončan rezultatom 125:101 za Golden State, koji je tako došao do svoje sedme pobjede u ovoj sezoni.

Bh. reprezentativac Jusuf Nurkić je pružio solidnu partiju. Za 17 minuta na terenu ubilježio je devet poena (4/5 iz igre), tri skoka, jednu blokadu i jednu osvojenu loptu, uz četiri izgubljene.

S druge strane, najbolji igrač Golden Statea i kompletne utakmice bio je Curry sa 33 poena, a slijedili su ga Thompson sa 19, Durant sa 18...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi