Diaw: Cilj je osvajanje jedne od medalja

Francuski reprezentativac o očekivanjima na Eurobasketu

Diaw: Cilj je osvajanje jedne od medalja

D. Rakanović

Veteran Boris Diaw je istakao da je cilj na Eurobasketu osvajanje medalje. 

On je naglasio da se ne mijenja mentalitet njegovih saigrača u reprezentaciji, bez obzira na odstustvo dvojice košarkaša koji su nosi igru reprezentacije. Riječ je o Tonyju Parkeru i Nicolasu Batumu. 

"Svako takmičenje igram ekstra motivisan i želim ono najbolje da dam reprezentaciji. Predstojeće prvenstvo je najbitnije, ne želim da razmišljam dalje od toga. Uvijek igram sa istim žarom za svoju zemlju. Želim da pobijedim. Kao i na svakom takmičenju i ovdje je cilj jasan, a to je osvajanje jedne od medalja", rekao je Diaw.

U odsustvu nekoliko igrača koji su prethodnih godina nosili igru reprezentacije Francuske, od Diawa se očekuje da bude jedan od glavnih igrača na predstojećem Eurobasketu. 

"Uvijek sam morao da budem jedan od lidera tima, tako da što se toga tiče neće se ovo prvenstvo bitno razlikovati u odnosu na neka prethodna. Sada imamo manje iskusnih igrača koji mogu preuzeti odgovornost, ali nemojmo zaboraviti De Coloa, koji je ponovo tu sa nama i sigurno je da će imati veliku ulogu“, rekao je Diaw.

Francuska će na Eurobasketu igrati u grupi A sa reprezentacijama Poljske, Grčke, Slovenije, Islanda i domaćina Finske. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi