Dijon poražen u finišu
Damir Krupalija n ije pomogao Dijonu

Francuska LNB liga, 15. kolo

Dijon poražen u finišu

Ekipa Dijona zaista nema sreće. Iako je većim dijelom susreta 15. kola LNB lige protiv Roannea imala prednost, u finišu su gosti bili koncentrisaniji, te su stigli do vrijednih bodova.

Rezultat je glasio 82:80, a domaćinu nije pomogao ni solidan učinak Damira Krupalije, bh. reprezentativca, koji je uz 10 poena dodao i 4 skoka.

Derbi je odigran u Orleansu gdje je vodeća ekipa dočekala Nancy i opravdala ulogu favorita. U pobjedi 81:76 najbolji je bio Adrien Moerman sa 16 poena i čak 10 skokova, dok je njegov saigrač Dobbins postigao 18 koševa.
Sastav Pau-Ortheza se lagano budi. Na gostovanju u Toulonu bivši euroligaš ostvario je drugu pobjedu zaredom, tek treću u prvenstvu. Najbolji u trijumfu gostiju (97:92) bio je Dylan Page sa 28 poena.

Poredak
1. Orleans 28, Lyon-Villeurbanne 27, Le Mans 25, Gravelines-Dunkerque  25, Nancy 24, Roanne 24, Strasbourg 23, Chalon 22, Vichy 21, Cholet 21, Hyeres-Toulon 21, Rouen 21, Dijon 20, Besancon 20, Le Havre 20, Pau-Lacq-Orthez 18.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.