Dimitris Diamantidis najbolji igrač 13. kola Eurolige

Veteran Panathinaikosa odigrao odličnu utakmicu

Dimitris Diamantidis najbolji igrač 13. kola Eurolige

Košarkaš Panathinaikosa Dimitris Diamantidis najbolji je pojedinac 13. kola Top 16 faze košarkaške Eurolige.

Grčki veteran je u pobjedi Paoa nad Unicajom 69:60 upisao 13 poena, 6 asistencija, 4 skoka, blokadu i osam iznuđenih prekršaja za indeks vrijednosti 31, čime je zaslužio epitet MVP-a kola.

Reprezentativac Srbije i centar Galatasaraya Zoran Erceg je imao indeks vrijednosti 36, ali je njegov klub poražen, pa nije mogao biti MVP. Ercegu je za utjehu pripalo priznanje najboljeg strijelca kola sa 35 poena.

Najbolji skakači kola su Linas Kleiza i Joey Dorsey sa po 11 skokova, Malcolm Delaney i Thomas Huertel su sa po 10 asistencija najbolji dodavači kola, dok je Realov igrač Salah Mejri najbolji bloker kola sa 5 blokada.

Kolo prije regularnog dijela takmičenja najbolji igrač lige je bek Real Madrida Sergio Rodriguez sa 19,5 indeksnih poena po utakmici, Keith Langford je vodeći strijelac lige sa 18,5 poena po meču, Partizanov Joeffrey Louvergne je vodeći skakač sa 7,9 skokova, dok je Carlos Arroyo iz Galatasaraya najbolji asistent Eurolige sa 6,8 asistencija.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.